Popularne
  • Elektronika a komputeryElektronika a komputery
    Bardzo często niestety bywa tak, iż wiele osób jest skłonnych do zakupienia bardzo różnych rzeczy związanych z elektroniką albo i nie. Warto jest zauważyć, iż każdy produkt oczywiście jest dziś …
  • Gdzie znajdziesz nowinki techniczne?Gdzie znajdziesz nowinki techniczne?
    Z pewnością wszyscy chcielibyśmy być na czasie. Dzięki temu mamy naprawdę wspaniale wyposażony dom, nasza głowa jest w posiadaniu ogromnej ilości nowych informacji. Wiadomo, że wiedzy nigdy nie jest zbyt …
  • Technika cyfrowa, czy technika analogowa?Technika cyfrowa, czy technika analogowa?
    Obecne czasy oferują nam między innymi urządzenia i technologie wszelkiej maści, które pomagają nam w codziennym życiu i czynnościach nawet tak prostych jak komunikacja, tylko, że na odległość. Komunikacja jest …
Najnowsze komentarze

    Gotowanie w garnkach czy też parowarach ?

    Każdy z nas jeżeli chodzi o kuchnie ma swoje stare i sprawdzone sposoby na przygotowywanie wielu potraw właśnie z niej. W dość dużej ilości przypadków ludzie starają się zawsze postępować według starych i doskonale wyuczonych recept swoich poprzedników skąd czerpią natchnienie na wiele dań. Czasy jednak się zmieniają, a wraz z nimi również techniki przygotowywani posiłków. Gotowanie na piecu kaflowym jeszcze kilkanaście lat temu zostało zastąpione przez kuchenki gazowe. Na chwile obecną wprowadza się jednak jeszcze nowszy trend wykorzystujący bardziej energię elektryczną do przygotowywania potraw w sposób bardzo tani oraz przede wszystkim zdrowy. Dzięki rzeczom takim jak parowar ludzie nie muszą już jeść tylko i wyłącznie smażonego jedzenia z ogromną ilością zbędnych tłuszczy czy też rozgotowanych potraw, w których woda podczas gotowania wyciągnęła wszystkie składniki odżywcze. Wszystkie te rzeczy na dzień dzisiejszy dzięki parowarowi odejdą w zapomnienie. Wszystko tutaj podgrzewane jest na parze wodnej, która nie zabija dodatkowo witamin i składników odżywczych znajdujących się w poszczególnych daniach. Dodatkowo możemy w ten sposób przygotowywać kilka potraw za jednym razem układając je po prostu w sposób warstwowy w pojemnikach przez, które będzie przepływała para wodna.

    Comments are closed.