Popularne
  • Elektronika powiązana z elektrycznością
    Elektronika jest dziedziną ściśle powiązaną z elektrycznością. Tylko że elektryczność jest to dziedzina, której nie można przenosić, która jest stała i nie ma możliwości poruszania się, natomiast elektronika wymyśliła różnego …
  • Osuszanie piwnic warszawa
    Osuszanie piwnic. Mieszkałem w starej, przedwojennej willi w centrum Warszawy. Dom był piękny, jednak mocno nadszarpnięty zębem czasu. Szczególnie źle wpłynęła na niego wilgoć. Piwnice były w fatalnym stanie. Jeżeli …
  • Nowoczesny sprzęt w naszych domach
    Jeśli popatrzmy na przeciętne mieszkanie zwykłego Polaka, to spotkać tam można bardzo dużo sprzętów i urządzeń. Wystarczy zobaczyć chociażby kuchnie. Przywykliśmy do korzystania z ekspresów do kawy, robotów kuchennych czy …
Najnowsze komentarze

    Gotowanie w garnkach czy też parowarach ?

    Każdy z nas jeżeli chodzi o kuchnie ma swoje stare i sprawdzone sposoby na przygotowywanie wielu potraw właśnie z niej. W dość dużej ilości przypadków ludzie starają się zawsze postępować według starych i doskonale wyuczonych recept swoich poprzedników skąd czerpią natchnienie na wiele dań. Czasy jednak się zmieniają, a wraz z nimi również techniki przygotowywani posiłków. Gotowanie na piecu kaflowym jeszcze kilkanaście lat temu zostało zastąpione przez kuchenki gazowe. Na chwile obecną wprowadza się jednak jeszcze nowszy trend wykorzystujący bardziej energię elektryczną do przygotowywania potraw w sposób bardzo tani oraz przede wszystkim zdrowy. Dzięki rzeczom takim jak parowar ludzie nie muszą już jeść tylko i wyłącznie smażonego jedzenia z ogromną ilością zbędnych tłuszczy czy też rozgotowanych potraw, w których woda podczas gotowania wyciągnęła wszystkie składniki odżywcze. Wszystkie te rzeczy na dzień dzisiejszy dzięki parowarowi odejdą w zapomnienie. Wszystko tutaj podgrzewane jest na parze wodnej, która nie zabija dodatkowo witamin i składników odżywczych znajdujących się w poszczególnych daniach. Dodatkowo możemy w ten sposób przygotowywać kilka potraw za jednym razem układając je po prostu w sposób warstwowy w pojemnikach przez, które będzie przepływała para wodna.

    Comments are closed.