Popularne
  • Podgrzewane podłogi domowePodgrzewane podłogi domowe
    W okresie zimowym nie ma bardziej wspaniałego miejsca na świecie od naszego domu. To właśnie tutaj możemy się bez większych problemów skryć przed wiatrem i chłodem w ciepłą pościel, która …
  • Elektronika w szkole, co możemy tam znaleźćElektronika w szkole, co możemy tam znaleźć
    Praktycznie nie ma miejsca gdzie możemy schować się przed techniką i elektroniką, nawet szkoła jest miejscem gdzie dzieci i młodzież są otoczone wszelkiego rodzaju sprzętem elektrycznym. Zaczynając od najbardziej popularnych …
  • Dotykowe i klasyczneDotykowe i klasyczne
    Jak wszystkie przedmioty codziennego użytku, również telefony podlegają modom. Tendencja ta, ze zrozumiałych względów, podsycana jest umiejętnie przez producentów aparatów telefonicznych. Osoby wrażliwe na wszelakie mody nie omieszkają wymienić aparatu, …
Najnowsze komentarze

    Kuchnia jak laboratorium

    Starając się nadążyć za nowinkami technicznymi w dziedzinie sprzętu gospodarstwa domowego można ze swojej kuchni uczynić niemal naukowe laboratorium, a na pewno pracownię eksperymentalną. Najpierw samemu można stanąć na elektronicznej wadze w celu stwierdzenie, czy przygotowywany posiłek ma być przeciętny, dietetyczny, czy ma go w ogóle nie być. W dwóch pierwszych przypadkach przyda się kolejna waga elektroniczna, o mniejszym udźwigu, ale dużo dokładniejsza do precyzyjnego odważenie produktów. Za pomocą kalkulatora i odpowiednich tabel poznać można ich wartość kaloryczną. Następnie przychodzi kolej na blender, mikser, malakser, w zależności od tego, jaki stopień i rodzaj rozdrobnienia jest potrzebny. Danie poddać można obróbce termicznej w kuchence mikrofalowej lub piekarniku. Piekarnik, najlepiej elektryczny, dzięki wyposażeniu w termoregulator i czasomierz, pozwala na dokładne zaprogramowanie procesu pieczenia. W międzyczasie jest chwila na przygotowanie kawy w ekspresie zaprogramowanym na przygotowanie tego napoju wedle indywidualnego gustu i zapotrzebowania.

    Comments are closed.