Popularne
  • Darmowy kreator stronDarmowy kreator stron
    Strona internetowa dla każdego. Czasy dziś takie, że prowadzenia jakiejkolwiek działalności bez własnej strony internetowej jest niemal niewyobrażalne. Strony firmowe mają nie tylko wielkie koncerny, ale i prowadzący niewielkie firmy …
  • ElektrodyElektrody
    Z dziedziną taką jak elektronika związanych jest mnóstwo rozmaitych zagadnień, z którymi styczność mamy częściej lub rzadziej. Niewątpliwie jednym z bardziej znanych określeń, jakie pojawia się w tym kontekście jest …
  • Postęp techniczny w dwudziestym wiekuPostęp techniczny w dwudziestym wieku
    W poprzednim wieku mogliśmy obserwować początek postępu technicznego w wielu dziedzinach życia, jakie wcześniej nie były znane. Do takich dziedzin życia możemy zaliczyć informatykę, bez jakiej trudno sobie wyobrazić funkcjonowanie …
Najnowsze komentarze

    Kuchnia jak laboratorium

    Starając się nadążyć za nowinkami technicznymi w dziedzinie sprzętu gospodarstwa domowego można ze swojej kuchni uczynić niemal naukowe laboratorium, a na pewno pracownię eksperymentalną. Najpierw samemu można stanąć na elektronicznej wadze w celu stwierdzenie, czy przygotowywany posiłek ma być przeciętny, dietetyczny, czy ma go w ogóle nie być. W dwóch pierwszych przypadkach przyda się kolejna waga elektroniczna, o mniejszym udźwigu, ale dużo dokładniejsza do precyzyjnego odważenie produktów. Za pomocą kalkulatora i odpowiednich tabel poznać można ich wartość kaloryczną. Następnie przychodzi kolej na blender, mikser, malakser, w zależności od tego, jaki stopień i rodzaj rozdrobnienia jest potrzebny. Danie poddać można obróbce termicznej w kuchence mikrofalowej lub piekarniku. Piekarnik, najlepiej elektryczny, dzięki wyposażeniu w termoregulator i czasomierz, pozwala na dokładne zaprogramowanie procesu pieczenia. W międzyczasie jest chwila na przygotowanie kawy w ekspresie zaprogramowanym na przygotowanie tego napoju wedle indywidualnego gustu i zapotrzebowania.

    Comments are closed.