Popularne
  • Trendy i wykorzystanieTrendy i wykorzystanie
    Każde urządzenie ma jednak swój czas. Oprócz satelitów, na orbicie ziemskiej znajdziemy wiele sond, które jeszcze pracują, ale również całą masę kosmicznego złomu, czyli pozostałości po skomplikowanych urządzeniach, których czas …
  • Laptop narzędziem pracy i naukiLaptop narzędziem pracy i nauki
    Ponieważ wiele osób wie, że nie da obejść się bez komputera korzysta się z niego w zasadzie przez cały dzień. W domach lubimy korzystać z komputerów stacjonarnych, zaś w pracy …
  • Linia do pakowaniaLinia do pakowania
    Wokół przemysłu… Linia do pakowania to niezastąpiony „fragment” każdego prawie zakładu przemysłowego. Wytworzone artykuły przecież trzeba zapakować, aby móc je następnie umieścić wmagazynie i później przygotować do wysyłki. Linia do …
Najnowsze komentarze

    Kuchnia jak laboratorium

    Starając się nadążyć za nowinkami technicznymi w dziedzinie sprzętu gospodarstwa domowego można ze swojej kuchni uczynić niemal naukowe laboratorium, a na pewno pracownię eksperymentalną. Najpierw samemu można stanąć na elektronicznej wadze w celu stwierdzenie, czy przygotowywany posiłek ma być przeciętny, dietetyczny, czy ma go w ogóle nie być. W dwóch pierwszych przypadkach przyda się kolejna waga elektroniczna, o mniejszym udźwigu, ale dużo dokładniejsza do precyzyjnego odważenie produktów. Za pomocą kalkulatora i odpowiednich tabel poznać można ich wartość kaloryczną. Następnie przychodzi kolej na blender, mikser, malakser, w zależności od tego, jaki stopień i rodzaj rozdrobnienia jest potrzebny. Danie poddać można obróbce termicznej w kuchence mikrofalowej lub piekarniku. Piekarnik, najlepiej elektryczny, dzięki wyposażeniu w termoregulator i czasomierz, pozwala na dokładne zaprogramowanie procesu pieczenia. W międzyczasie jest chwila na przygotowanie kawy w ekspresie zaprogramowanym na przygotowanie tego napoju wedle indywidualnego gustu i zapotrzebowania.

    Comments are closed.